Mediebruset

Plasten för hela världens media och nyheter

Vilka lån är bäst?

Många människor ställer sig frågan om vilket lån som är bäst? Svaret på denna fråga beror på vad du ska använda pengarna till.

Räntesatser och återbetalningsvillkor varierar mycket beroende på vilken typ av lån du bestämmer att ta, så det är mycket viktigt att du gör research och jämför lånen innan du fattar ett beslut.

I den här artikeln går vi igenom några av de vanligaste lånen och när det är bra att ansöka om dessa lån.

Privatlån kan användas till mycket

Ett privatlån är ett smidigt lån som du kan använda till väldigt mycket. Det ger dig också möjlighet att låna pengar utan säkerhet.

Fördelen med ett privatlån är att det kan användas till många saker, t.ex. för att renovera hemmet eller köpa möbler. Nackdelen är dock de höga räntorna.

När ska jag ta ett privatlån? Det finns egentligen ingen optimal situation när du bör eller inte bör ta ett privatlån. En tumregel är dock att du bara tar ett privatlån om du är säker på att du kommer kunna betala tillbaka skulden.

Billån är bra när du ska köpa bil

Billån är bäst lånet om du behöver en bil och inte har råd med hela köpet kontant.

De flesta människor tar billån för att de vill ha en ny bil. Detta kan dels bero på att de helt enkelt inte har råd att köpa bilen själva, eller så vill de inte binda en så stor summa pengar till en bil som ändå bara kommer gå ner i värde med tiden.

Ta ett bolån när du ska köpa bostad

När du vill köpa en bostad är ett hypotekslån eller bolån som det också kallas det bästa lånet om du behöver hjälp med att finansiera fastighetsköpet.

Fördelen med att ta ett hypotekslån när du ska köpa bostad är att du kan låna väldigt mycket pengar till en relativt låg ränta jämfört med andra lån. Detta beror på att huset är säkerhet för lånet.

Vilka lån är bäst?
Rulla till toppen