Mediebruset

Plasten för hela världens media och nyheter

Trädgårdsverktyg du bara måste ha

Vilka är de bästa trädgårdsverktygen? Vilka är de där måste verktygen som du bara måste ha i ditt skjul eller garage för att kunna ta hand om din trädgård på rätt sätt?

Svaret varierar beroende på vilken typ av arbete du vill utföra. Det finns så många olika typer av trädgårdar som kräver olika arbeten, men det finns några grundläggande verktyg som kan hjälpa till med nästan allt.

Gräsklippare

Det kanske mest grundläggande trädgårdsmaskinen som alla bör införskaffa sig är gräsklipparen. Idag finns det bensindrivna, elektriska varianter och de som kör sig själva.

Det finns många olika typer av gräsklippare med olika funktioner och tillbehör för specifika uppgifter. Vår rekommendation är att du dock satsar på en helt vanlig gräsklippare. I majoriteten av fallen kommer detta vara det billigaste alternativet, och det kommer få jobbet gjort.

Häcksaxar

Häcksaxens huvudfunktion är att klippa häckar, men de kan också användas för att klippa låga buskar eller till och med små träd. Verktygets storlek är inte särskilt stor vilket gör det lätt att förvara.

Det finns en stor variation av häcksaxar där ute, och vilken du bör satsa på beror på vad det är du ska klippa.

Lövblås

Lövblåsare är en bra maskin att ha om du vill rensa bort löv från trädgården. Den bästa lövblåsaren kan användas som ett alternativ till olika trädgårdsredskap, t.ex. kratta eller kvast, och på så sätt kommer du kunna spara en hel del tid och arbete.

Det viktigaste när du väljer en bra lövblåsare är att den har tillräckligt med kraft för att blåsa bort alla löv, även de som sitter lite fast i marken.

Om du vill ha hjälp med att jämföra lövblåsare, finns det som tur är en hel del webbplatser som kan hjälpa dig med detta. På dessa webbplatser kan du helt kostnadsfritt nämligen få hjälp med hela jämförelseprocessen.

Trädgårdsverktyg du bara måste ha
Rulla till toppen