Mediebruset

Plasten för hela världens media och nyheter

Såhär får du ordning på din ekonomi (några enkla tips)

Om du är som de flesta människor är din ekonomi en av de saker som ibland kan stressa upp dig. Det är normalt! Att räkna ut hur du ska balansera din budget och spara för framtiden kan vara en skrämmande uppgift. Men det behöver det inte vara.

I det här blogginlägget ger vi dig tre enkla tips på hur du kan få ordning på din ekonomi så att den inte längre håller dig vaken om nätterna!

Börja göra en budget

En av de viktigaste sakerna som hjälper dig att få ordning på din ekonomi är att göra en budget. En allmän tumregel för utgifter är att spendera mindre än vad du tjänar, och om möjligt spara lite pengar också!

När det gäller att faktiskt upprätta din budget finns det massor av olika verktyg där ute för att hjälpa dig. Och om du hellre kör på den mer traditionella stilen går det såklart att skriva ner allt med papper och penna också.

Öppna ett sparkonto

När du har en budget är nästa steg att öppna ett vanligt sparkonto. När du får betalt varje månad kan du då ställa in så att en viss procent av din lön sätts in automatiskt på ditt nya sparkonto, så att det sakta men säkert kan byggas upp med tiden.

Det går även bra att spara pengar i fonder, aktier eller andra typer av värdepapper också. Oavsett vilken investering som du planerar att göra är det dock viktigt att känna till att det alltid finns risker förknippat med detta.

Om du har otur kan du faktiskt förlora allt du investerar, så det är därför viktigt att du hittar en sparkvot som du är trygg med att eventuellt förlora.

Handla inte på impuls

När du försöker spara pengar och få ordning på din ekonomi är det viktigt att du slutar handla saker på impuls. Vi känner alla till den där känslan när vi precis har köpt något och sedan inom 24 timmar inser att det inte är exakt vad vi ville ha.

Se därför till att tänka över dina köp innan du väl genomför dem. På så sätt kommer du spendera lika mycket pengar i onödan.

Såhär får du ordning på din ekonomi (några enkla tips)
Rulla till toppen