Mediebruset

Plasten för hela världens media och nyheter

Hur svårt är det att bli av med ett spelberoende?

Det kan vara svårt att bli av med ett spelberoende och särskilt i tider som dessa när online casinon är så lättillgängliga och enkla att spela på. Spelmissbruk är också ett av de svåraste beroendena att bryta eftersom det sker i hemlighet.

Ett spelberoende kan leda till väldigt dåliga konsekvenser. Det är inte ovanligt att de med spelproblem förlorar sina pengar, relationer, hem och jobb på grund av sitt beroende.

Det här blogginlägget ger några tips gällande hur man kan få hjälp med spelberoende innan det kommer till en punkt där det är för sent. Men vi ska dock säga att de allra flesta kan få hjälp på något sätt, så om du känner att du har ett spelmissbruk ska du inte ge upp oavsett hur tungt det känns just då i stunden.

Hur vet man om man har spelproblem?

Det första som kan vara bra att känna till gällande detta är hur man identifierar om man lider av ett spelberoende eller inte. Om du känner att ditt spelande är utom kontroll och att det orsakar problem med din ekonomi, ditt jobb, din familj eller dina relationer kan du behöva hjälp för att sluta spela.

Den andra saken som kan vara bra att veta som spelberoende är hur vanligt förekommande beroendet egentligen är. Du behöver därför inte skämmas om det skulle visa sig att du lider av detta också. Är det så att du är osäker om du är spelberoende eller inte rekommenderar vi att du gör ett speltest hos Stödlinjen.se. Detta är helt kostnadsfritt och går väldigt snabbt att genomföra.

Hur blir man av med ett spelberoende?

Ett spelberoende är precis som vilket annat beroende som helst – väldigt svårt att bli av med. Men om du lider av ett spelberoende är det viktigt att du söker hjälp för att få rätt typ av hjälp.

Du kan naturligtvis lösa detta själv om konsekvenserna inte är alltför allvarliga för dig själv, din familj eller dina vänner – men ofta behöver människor mer än bara viljestyrka och beslutsamhet för att besegra sitt beroende. Därför rekommenderar vi alltid att du söker professionell hjälp så att du får bästa möjliga chans att besegra ditt missbruk.

Hur svårt är det att bli av med ett spelberoende?
Rulla till toppen