Mediebruset

Plasten för hela världens media och nyheter

Hur lär man sig att stå på händer?

Det är lätt att glömma hur många fantastiska saker våra kroppar kan göra. Vi tar för givet att vi kan gå, prata och äta utan att tänka särskilt mycket på det. Det är fantastiskt hur muskler, ben och signalerna från din hjärna kan arbeta tillsammans i perfekt harmoni.

Trots att våra kroppar är helt fantastiska är det många av oss människor som inte riktigt tror på oss själva. Men vi kan faktiskt uppnå mer än vad man tror. Om du provar något nytt även om det verkar svårt till en början, kan din kropp överraska dig genom att komma på hur den ska få det att fungera om du bara ger dig själv lite tid!

Att stå på händer är en av de saker som du kanske tror är omöjlig, men med lite tålamod och övning kan alla göra det.

Våga att testa

Det första du behöver göra är att testa stå på händer helt enkelt. Det kan vara läskigt till en början, men ge inte upp! Testa att stå på händerna mot en vägg som stöd. Se dock till att värma upp axlarna innan du börjar, så du inte skadar dig.

En annan smart idé är att ta hjälp av en kompis som kan passa dig så du inte ramlar. Du kan också öva framför en spegel eller spela in dig själv på video.

Övning ger färdighet

Nyckeln till framgång oavsett var det handlar om är att du ser till och lägger ner tid på det som du vill bli duktig på. När du känner dig lite säkrare kan du försöka gå bort från väggen och börja stå på händerna helt fritt.

Förvänta dig inte att att kunna stå på händerna direkt. Det kan ta några veckor eller till och med månader, beroende på hur mycket tid du ägnar åt att träna varje dag.

Hur lär man sig att stå på händer?
Rulla till toppen