Mediebruset

Plasten för hela världens media och nyheter

Anlita hantverkare för att få hjälp med fasadrenoveringen

Om du planerar att renovera fasaden kommer du troligtvis att behöva anlita en hantverkare för att arbetet ska kunna genomföras säkert och effektivt. Fasadrenovering är en investering som inte bara förbättrar din bostads estetiska utseende utan även dess funktion och livslängd.

Ett omfattande projekt som detta kräver noggrann planering, rätt kompetens samt tillgång till lämpliga material och verktyg. Genom att anlita kunniga hantverkare säkerställer du att arbetet utförs enligt gällande byggnormer och med en kvalitet som står sig över tid.

Hur avgör man om man behöver hjälp eller inte?

Det är inte alltid helt enkelt att avgöra om du behöver hjälp med fasadrenoveringen. Ett första steg är att noggrant undersöka fasadens skick. Se över om det finns sprickor, färg som flagnar, tecken på fuktskador eller andra skador som kan kräva åtgärder. Upptäcker du endast mindre fel som du känner dig bekväm med att hantera på egen hand, kan du möjligen klara av jobbet själv.

Det är dock viktigt att du realistiskt bedömer din egen kompetens och vilka verktyg du har tillgängliga. En fasadrenovering kan innebära mer än bara en ny färgsättning. Ibland krävs det att man byter ut delar av fasaden eller utför mer ingående reparationer. Om du känner dig osäker på omfattningen av arbetet eller hur det bör utföras är det klokt att rådfråga en professionell hantverkare.

Vad kostar det att låta en hantverkare utföra fasadrenoveringen?

En fasadrenovering är ett stort projekt med kostnader som kan variera avsevärt beroende på flera faktorer. Det är svårt att ge en exakt siffra utan att känna till de specifika förutsättningarna för ditt hus och den typ av arbete som behövs. Generellt sett kan dock priset för en fasadrenovering ligga mellan 350 kr och 1200 kr per kvadratmeter.

För en mer precis uppskattning är det viktigt att först genomföra en noggrann besiktning av fasaden tillsammans med en kunnig hantverkare. Detta ger en klar bild av omfattningen på det arbete som behöver göras. Kanske behövs det bara en ny färgsättning eller så kan det vara så att det finns skador som måste åtgärdas innan ytskiktet kan förnyas. Sådana faktorer är bara några av sakerna som påverkar den totala kostnaden.

Få ett billigare pris med hjälp av ROT-avdraget

Fasadrenovering kan medföra höga kostnader, men det finns metoder för att minska utgifterna. Ett effektivt sätt är att utnyttja ROT-avdraget vilket ger dig möjlighet att göra avdrag för en del av arbetskostnaden direkt på fakturan. Detta innebär att du som fastighetsägare kan få en betydligt lägre kostnad för renoveringsprojektet. ROT-avdraget är tänkt att stimulera den svenska byggbranschen och göra det mer ekonomiskt överkomligt för privatpersoner att renovera sina hem.

För att utnyttja ROT-avdraget är det avgörande att du anlitar ett företag som är godkänt för F-skatt och som kan hantera avdraget korrekt. När du väljer hantverkare för din fasadrenovering är det en god idé att förtydliga att du önskar använda dig av ROT-avdraget. På så sätt kan företaget inkludera avdraget i offerten och du ser direkt hur mycket du kan spara.

Om du letar efter företag som erbjuder fasadrenovering Stockholm och som hanterar ROT-avdraget, kan ett besök på fasadforetag.se vara ett första steg. Där kan du hitta information och få en fri offert på just de arbete som du behöver få gjort.

Anlita hantverkare för att få hjälp med fasadrenoveringen
Rulla till toppen