Sveriges Radio missar att Alliansen styr landstinget i Stockholm

Man kan förvänta sig mer av public service.

Huddingemoderaten Daniel Dronjak (M) är förbannad på höstens återkommande strul med pendeltågen. I ett öppet brev kräver därför Moderaterna och Liberalerna i Huddinge att infrastrukturministern Tomas Eneroth (S) tillsätter en kriskommission.

I en intervju med Sveriges Radio P4 Stockholm berättar Dronjak (M) att förhoppningen med kriskommissionen är att regeringen ska inse hur viktig kollektivtrafiken är för Stockholmsregionen, och därmed ta ett helhetsgrepp i frågan.

Vad ”helhetsgreppet” från regeringen ska innebära i praktiken framgår inte, SR ställer aldrig den frågan. Faktum är att de helt tycks missa den lilla detaljen att det är Stockholms landsting som sköter kollektivtrafiken, inte regeringen. Det är en regional, inte statlig, fråga.

En kommunpolitiker vet naturligtvis detta, särskilt som hans moderata partikamrater är de som styr i landstinget och den tillhörande kollektivtrafiken. Ändå tillåts han plocka billiga politiska poänger för att SR inte har tillräckligt med koll.

Vi går till val om 9 månader. Vi kräver att regeringen tillsätter en kriskommission på P4 Stockholm.

kommentarer