Niklas Svensson är så lat att han blir SDs valarbetare

En mer oduglig toppjournalist har inte Sverige haft.

Det börjar nästan bli tjatigt nu. Det här med Niklas Svensson och hans horribla insatser som politisk journalist. Förutom att han uppsåtligen och aktivt försöker fördumma den politiska diskussionen så mycket det bara går genom att kvasigranska allt utom det som spelar roll, går han ständigt i politikernas fällor och kommunicerar ut deras budskap utan att han själv förstår det. Troligen är en betydande del – kanske samtliga – av hans avslöjanden och scoop i själva verket iordninggjorda och paketerade av politiska tjänstemän.  

Igår var det definitivt så.

Sverigedemokraterna (SD) och Jimmie Åkesson hade förra veckan bjudit in de övriga partiledarna för att debattera läget i svensk sjukvård, men fått nej eller inget svar. Och det var enligt plan. SD har sedan sex månader tillbaka satsat på att vinna över kvinnliga väljare som arbetar inom vården. Men deras röst får inte SD av att komma överens med andra partier, utan genom att ensamt framställa sig som sjukvårdens räddare. Att kommunicera ut nejet från de andra partierna var alltså själva poängen:Niklas Svenssons artikel är en kopia av pressutskicket. Den innehåller inte en enda rad som kan ge ytterligare förståelse för den som läser. Han dundrar bara ut SDs budskap och hjälper dem kommunicera med potentiella väljare. Helt enligt SDs övergripande strategi att förbli martyrer. Varför gör Expressen så mot sina läsare? Varför får han fortsätta skriva? Det går att generera klick och lösnummerförsäljning utan att vilseleda väljarna. 

kommentarer