Niklas Svenssons intrigjournalistik börjar påminna om Elvis sista turné

Niklas Svensson har börjat bli en genuint lat intrigmakare. Tråkigt att vara den som säger det, men så är det. Att iscensätta bråk var ju tidigare hans signum, nu gömmer han sig mest bakom fördragna gardiner och kommer bara fram för enstaka förslappade scoop. Likt Elvis sista turné spelar han hjälpligt samma gamla hits och vickar stelt på höfterna i scenkläder som helt enkelt inte passar längre. Titta bara! Magin är försvunnen.

Löpsedel, förstasida, toppnyhet på sajten och mittuppslag om att Carl Bildt har någon spännande info som ska sänka Stefan Löfven. Än är Niklas Svensson, i alla fall på pappret, the king. Men det börjar bli pinsamt tydligt för alla som löst biljett att hans utsvängda jumpsuit numera sitter riktigt illa.

Vad är det då för politiskt sprängstoff vi har att göra med här egentligen? Vad är det för ny rafflande information som motiverar denna storslagna publicering? Hela artikeln är en lång serie bilder på Niklas Svensson som får följa med Carl Bildt på resa. Undanstoppad framåt slutet av den drygt 14000 tecken långa mastodontartikeln är nyheten:

Vad talar för ett maktskifte?

– Om man tittar på reglerna efter ett val så ska statsministern avgå, och så blir det en ny regeringsbildning. Jag har svårt att se att Stefan Löfven skulle klara en statsministeromröstning i det läge som är nu. Då går ju uppdraget med stor sannolikhet till Ulf.

Det var allt. Därför förlorar Löfven valet. Carl Bildt har grundkunskaper i riksdagsordningen och vet att en regeringen numera måste väljas om efter varje val om den ska sitta kvar. Den fullsatta arenan ser Niklas Svensson hosta sig igenom detta klassiska nummer och skicka ut hawaiikransar till trogna fans längst fram på twitter.

Vad är det som har hänt med Sveriges ledande slaskjournalist? Är det tidningen som vill ha bombnedslag på löpet fast han helst vill ägna sig åt artsy personporträtt? Eller är det som med Elvis: en osund pressdiet i kombination med journalistisk åderförkalkning där vi till slut kommer hitta Niklas Svenssons journalistkarriär död på toaletten?

Det återstår att se.

kommentarer