Skolbuss visade porrfilm – eller hur var det nu?

Kolla aldrig en bra story – risken finns att den är komplicerad eller rent av aldrig har hänt. Ta bara den om porrfilmen på skolbussen.

Förra veckan rapporterade ett flertal svenska tidningar att en skolbusschaufför i Västerbotten traumatiserat sina underåriga passagerare genom att visa en porrfilm i bussen. Enligt tidningen Norran ska det ha skett på den tre mil långa sträckan Norsjö – Bastuträsk, där chauffören matat in och spelat upp en medhavd pornografisk DVD för både skolelever och vuxna. Detta under en färd som tar 30 minuter.

Men inga frågor på det, istället hakade andra medier på. Chauffören bara antas ha drabbats av selektiv förvirring mitt under körningen. Förvirrad till den grad att han spelar upp porrfilm för barn inuti en buss framför vuxna vittnen, men inte så att det äventyrar körningen eller märks på något annat sätt.

Det är lite oklart om föräldrarna satt med på bussen eller om det rör sig om uppjagade vittnesmål, men en förälder berättar för tidningen Norran att filmen var ”rena porrfilmen” och att barnen blev ”helt förskräckta” och ”mådde jättedåligt”. VD-n för bussbolaget meddelar att det som skett är en katastrof och att han inte förstår hur en vuxen person kan ha så dåligt omdöme, än mindre när denne är busschaufför.

Och ja, han har rätt. Det är helt obegripligt. Så obegripligt att det måste handla om ett psykiskt sjukdomsfall. Eller att det aldrig hände.

Det visade sig att det var skoleleverna själva som satt på filmen, och att det var den romantiska komedin 40 days & 40 nights – som handlar om en kille som undviker att ha sex. Åldersgränsen var 11 år. Chauffören blev varse om det hela när en vuxen passagerare bad honom stänga av. Att det skeendet blir en nationell nyhet om en chaufför som spelat upp porrfilmer för barn kan bara bero på en sak:

Kolla. Aldrig. En. Bra. Story.  

kommentarer