Breaking: Expressen hittar tre missnöjda miljöpartister

Ska man tala om ”partikamraternas dom” över Gustav Fridolin efter partiledardebatten så kan man inte dra fram Carl Schlyter eller Valter Mutt. Det är fusk. Det är nämligen för enkelt.

Ändå är det precis det Expressen gör när de skriver om missnöjda partikamrater efter söndagens partiledardebatt. De har, utöver kroniskt missnöjda Schlyter och Mutt, också drygat ut med Marianne Samuelsson, som slutade som språkrör för snart tjugo år sedan.

Med undantag för möjligen liberalerna har Miljöpartiet den i särklass sämsta partidisciplinen här i landet. Och nyhetsvärdet borde vara därefter. De har ungefär samma inställning till rättning i ledet som de har till byxor. Missnöje mot partiledningen är något man snackar helt öppet och ogenerat om och Schlyter och Mutt pratar sällan om annat.

Den där interna stormen mot Anna Kinberg Batra i slutet av augusti? Helt vanlig vecka i Miljöpartiet. Svårt ibland för oss utomstående att begripa. Deras partikultur byggdes av samma hippies som flyttade till hus av gamla bildäck på Södermanlandsvischan. De säger vad de tycker om varandra, hela tiden. De är som en enda stor familj. En något besynnerlig och incestuös familj, förvisso, men en familj likafullt.

Faktum är att Expressen fullständigt missförstått sprängstoffet i sin egen nyhet. Att de bara hittat tre missnöjda miljöpartister efter en partiledardebatt är en sensation!

Deras kritik är dessutom nästan smekande mild. De efterlyser ”mer visioner”. Vilket i ärlighetens namn låter mer som kritik mot hur partiledardebatter är uppbyggda än miljöpartistisk brist på visioner.

kommentarer