Så sätter du ihop en helt egen kritiserstorm

Krönikören Andrev Walden skriver idag på twitter om en märklig kritikerstorm. Inte att folk blivit upprörda över att nyutsedde landshövdingen Thomas Bodström haft en indianskrud på sig när han träffat programledaren Gry Forsell. Nej, det intressanta är att media försöker göra en grej på en kritikerstorm som inte finns.

Skriver en person. Allt som allt snackar vi om ett halvt dussin okända människor på instagram. Det har samma nyhetsvärde som att citera den där pratglada snubben man träffade vid pissoaren.

Det finns alltid någon som är beredd att vara kritisk om man som tidning orkar jaga rätt på dem. Det halva dussinet instagramanvändare får uppbackning av en professor. Som rasar.

En person som rasar är rasande. Alltså sådär frustande arg. Men det visar sig när man läser texten att professorn inte är så särskilt rasande.

”Hon betonar att hon inte tror att bilden är tagen med någon illvilja.”

Jaja. Det här med att ”rasa” är som vanligt rätt fritt tolkat.

Precis som Expressen citerar SVT också en icke namngiven kritiker på nätet. Det är ett instagramkonto med 25 följare. Totalt en av ett halvt dussin kritiska kommentarer hos Gry Forsell som ursprungligen postade bilden till sina 128 000 instagramföljare.

Sedan kan krönikörer tycka till om den lättkränkta samtiden.

Vem behöver en lättkränkt samtid när man kan sätta ihop den själv?

kommentarer