Nyheter24 är för och mot allting – samtidigt

Kändisars nakenbilder, Peter Springare och Zara Larssons duschkissande – Nyheter24 är för och mot.

På klickhoreriets Antwerpen, mer känt som Nyheter24, är det alltid spännande att se hur många olika ståndpunkter tidningen kan inta på kortast möjliga tid. Färskt exempel från förra veckan där en kändis fått sitt instagramkonto kapat:

Med en härlig orelaterad uppföljning dagen därpå:

Nyheter24 har en närmast förfluffande förmåga att inta alla positioner samtidigt. Det handlar inte bara om kändisbilder, de gör det på alla områden.

De kan sätta dit allmänarga polisen Peter Springare i sitt projekt Faktakollen – och samtidigt publicera krönikor om att han har rätt.

De kan samtidigt kritisera Springare för att han inte tar avstånd från den nazianstrukna facebookgrupp som startats till hans ära – och själva använda exakt samma facebookgrupp för att dra klick till sin sajt.

Det här är samma Nyheter24 som gärna publicerar bilder där människor misshandlar sin partner som varit otrogen. Samt har någon form av oklar satsning mot våld i nära relationer.

Nyheter24 lyckas till och med inta dubbla positioner när det kommer till faktumet att Zara Larsson kissar i duschen. Och så här rullar det på.

Rubriken i livsstilsbilagan om vad som kan hända om du sparade bilderna handlar om nakenbilder på en 17-åring som läckte efter ett dataintrång hos en oklar kändis. Nyheter24:s uppmaning till sina läsare är att radera om de har sparat ner dem. Japp, städa undan bevisen!

Dag ut och dag in, samma katastrofala artiklar hos Nyheter24. Och en stolt chefredaktör som berättar om sina journalistiska framgångar. Det enda som saknas är möjligen nyheter.

kommentarer