I gårdagens upplaga av Aktuellt var det dags för den eviga frågan om media mörkar om invandringen. Det är en finurlig fråga som inte går att besvara men som tvingar ängsliga nyhetsprogram att harva på en gång till utan att någon lär sig något.

Med i inslaget fick vi också träffa en kvinna som tycker det är för bedrövligt att hon och hennes sådär sunt invandringskritiska pensionärskompisar på Folkets Demonstration ska behöva utmålas som extremister bara för att förintelseförnekare stått för talen, vit makt-folk organiserar och Soldiers of Odin agerar stormavdelning.

Ungefär här undrar man varför google inte har fått något genomslag i SVT-huset. Söker man på hennes namn så hittar man på direkten en träff på nazistsajten Nordfront. I kommentarsfältet säger hon att det är tråkigt med så mycket judehat på sajten, att det är muslimer, flyktingbarn, bidragstagare och tiggare som förstör Sverige – inte judar. Men att hon kommer ha överseende med detta och dela Nordfronts material i alla fall för att det är så bra.

Nordfront är alltså propagandaorganet för Nordiska Motståndsrörelsen, det där gänget som mördar i Finland och som här i dagarna fick lite medialt genomslag när tre av medlemmarna åtalades för en bombattentat mot politiska motståndare och en flyktingförläggning i Göteborgsområdet.

Att hitta en annan pensionär som inte hänger på naziforum och sprider nazistiskt propagandamaterial var tydligen för mycket begärt av SVT. Det är liksom lite svårt att tro att det inte gick att hitta någon som är kritisk mot mediebevakningen av invandringen utan att röra sig i sådana miljöer.

Att kvinnan i inslaget inte litar på SVT – ens efter att SVT intervjuat henne och låtit henne tala ut – får vi nog leva med. Hennes förtroende kommer SVT inte vinna. Men nu börjar SVT bränna förtroendekapitalet även hos oss andra som inte har riktigt lika stort överseende med nazistpropaganda och judehat.

 

Tillägg: SVT har alltså twitter men inte google.

Klargörande: Det här inlägget länkar inte till Nordfront eftersom det gynnar sajtens sökmotorrankning. Det skulle i och för sig göra det lättare för SVT att hitta den.

kommentarer