Aftonbladet – din ledande leverantör av ofiltrerade pressmeddelanden

Aftonbladet har en otrolig förmåga att skapa artiklar från luft. Som till exempel att försäkringsbolagens branschorganisation nu anlitat Fredrik Reinfeldt för att ta tag i brottsligheten. Eller tryggheten, vilket är en lite annan grej.

Svensk Försäkring, som arbetar för goda verksamhetsförutsättningar för försäkringsföretagen, lanserade på förmiddagen något som heter Trygghetskommissionen med Fredrik Reinfeldt i spetsen. ”Trygghetskommissionen ska lägga fram förslag till åtgärder för att motverka brottsligheten och minska otryggheten”, enligt pressmeddelandet.

Eller som Aftonbladet beskriver det:

Artikeln är helt och hållet skriven av TT, som inser det orimliga i Batmanliknelsen och låter därför bli den. Även Lena Mellin, politisk kommentator på Aftonbladet, verkar tycka att den är svajig:

Hennes kolumn innehåller ganska precis samma information som TT-texten. Alltså samma som står i branschen pressmeddelande.

Kul när det händer saker, liksom.

kommentarer