Idag gör Sportbladet (Aftonbladets sportbilaga) någon sorts formgenomgång av spelarna i IF Göteborg. Det handlar uteslutande om privata detaljer som inte har det minsta med fotboll att göra. Mestadels harmlösa saker.

När tidningen kommer till nittonårige August Erlingmark berättar Aftonbladet att han blivit ”friendzonad”. Eller rättare sagt, han har publicerat en bild tillsammans med sin studentbaldejt på instagram. Sedan har Aftonbladet kollat dejtens instagramkonto – och där har hon bara lagt upp en bild på sig själv.

Kvällstidningen drar förstås sina långtgående slutsatser av det rätt begränsade materialet, men det är svårt att lägga märke till när man fortfarande är lite paff över att vuxna journalister tycker att det är värt att nysta i det sociala livet hos folk i gymnasieålder.

Och sedan har vi det här med ”friendzone”. Bara lägg av. Ni är nordens största tidning, inte en sextonårig kille som falskleggat sig in på Lion Bar. Anpassa språket därefter.

Sportbladet har en historia av lite svårt att greppa fotbollsspelare och deras relation till tjejer omkring dem. I vintras var vinkeln att en brittisk spelare så beklagligt missade ”årets match”. För att han hade dömts för våldtäkt.

En radikal tanke, men hur vore det om sportbilagan handlade om sport istället?

kommentarer