SVT bjuder in nazister – helt utan kritiska frågor

Inslaget hos SVT handlar om att arrangörerna av Almedalsveckan inte tänker låta det nazistiska kyparcosplayförbundet Nordiska Motståndsrörelsen ingå i tillställningen av en rad skäl som alla är synnerligen goda. Det är ju synd om dem som blir utestängda sådär, men som plåster på såren blir NMR inbjudna att hålla låda hos SVT. För att skapa balans i rapporteringen, förstås.

Inga kritiska frågor. Inga alls. De grillar almedalsarrangören hårdare.

Per Öberg får harva på om åsiktsförtryck, om att de minsann är ett demokratisk parti och att medierna styr almedalsarrangörerna, som egentligen nog vill ha NMR på plats. Inga följdfrågor på det utan bara utfyllnad för att hålla liv i pladdret. Trots att det är fullkomligt uppenbara lögner.

Inte heller nämner SVT att NMR är en organisation där en majoritet är dömda dömda brottslingar, många av dem för grova våldsdåd, att de angriper och emellanåt mördar politiska motståndare – senast i september förra året i Finland. Så sent som i januari i år häktades en NMR-man för ett bombdåd mot ett fackligt kafé i Göteborg.

Och visst, det är kanske begripligt att reportaget blev lite korthugget, det var kortnyheter på morgonen där flera inslag ska tryckas in på fem minuter. Så det fanns inget utrymme för några djuplodande utläggningar.

SVT har gjort sitt val: kvantitet över kvalitet.

Och nazisterna jublar.

Tack!

Mediebruset arbetar ideellt, men din donation är viktig.
Så tack för att du swishar en peng på 123 671 87 38 eller använder bankgironummer 866-1548.

kommentarer