DN-journalist dömd för olaga intrång under ubåtsjakten

Ubåtsjakten 2014 var en minst sagt pinsam historia för svensk press. Under en vecka fick vi ryktesspridning, spekulationer och rena påhitt på en skala vi aldrig tidigare skådat. Det var också här helikoptern blev en statussymbol för journalister medan att vänta med att rapportera tills man faktiskt har att berätta upphörde att vara det.

Och förstås: olaga intrång.

Det tog sin lilla tid, men nu har domen kommit för de DN-anställda som tog sig in på Berga Örlogsbas i Sotckholms skärgård. Det var Svenska Dagbladet som skrev om det, tidningar brukar vara rätt sparsamma med att skriva om sina egna övertramp. Fotografen släpps medan journalisten döms till 30 dagsböter.

Det här är således det mest konkreta som kommit ur ubåtsjakten.

För dig som glömt exakt hur galen veckan var har Mediebruset sammanställt den här filmen. Förbered din skämskudde.

kommentarer