Om vi bortser från att Expressen har en vinjett för en namnsdag så är det ju inte utan att man undrar vad det är för storslagen ny kunglig trend som kronprinsessan har hakat på. Vad är det för något banbrytande som motiverar sin egen artikel på 1 823 tecken? Man blir ju så nyfiken! Vad är det?

en knytblus från danska By Malene Birger

Jaha.

Expressens hörna för kungliga nyheter är ett eget litet mikrokosmos med ständigt nya storslagna trender. Normalt är det hovreportern Johan T Lindwall och hans nya fräschare upplaga Elias Giertz som berättar om trenderna, även om de får uppbackning av ansamling av hovskribenter som tycks växa lika snabbt som kungafamiljen.

Men så håller de också koll på de kungliga trenderna – som att ha svenska kläder på nobelfesten (december), klä barnen i klassiska kläder (september), ta med barnen till slottsöppningen (augusti), ha sommarkläder (juli), ha Lindex-blus (juni) eller bara kort och gott ge en femåring en fläta (mars). Då slog Lindwall fast, utan en tillstymmelse till tvivel:

”Så räkna med att både fläta och klänning kommer synas på andra ställen än bara på Haga slott och Stockholms slott.”

Obetalbart.

kommentarer