Lotta Gröning om SD:s kritiker: ”Offentliga gråterskor”

nobbaSD

Nu för tiden skriver den socialdemokratiska krönikören Lotta Gröning mest samma sak om och om igen. I sin kolumn i Expressen talar hon om ”PK-eliten”, att Decemberöverenskommelsen gjorde Sverige till en enpartistat och att det är odemokratiskt att andra partier inte vill samarbeta med Sverigedemokraterna.

Sedan varvar hon med konspiratoriska postningar på facebook och att media mörkar saker. Det får henne att till slut skriva sånt här om Anna Kinberg Batras besked på förintelsens minnesdag att börja samarbeta med Sverigedemokraterna i riksdagen.

”jag måste ändå ställa frågan till alla dessa offentliga gråterskor, lever vi på samma planet, delar vi samma verklighet? Vad är ert alternativ?”

Tack!

Mediebruset arbetar ideellt, men din donation är viktig.
Så tack för att du swishar en peng på 123 671 87 38 eller använder bankgironummer 866-1548.

Offentliga gråterskor är ett himla fröjdigt ordval med tanke på att den som hörts mest i den här frågan är författaren och förintelseöverlevaren Emerich Roth som härom veckan skrev en debattartikel om vikten av att isolera mörkerkrafterna och hålla sina principer. Men Lotta Grönings principer sitter inte djupare än att de skiftar med opinionsmätningar:

Vad är ert alternativ? Ni kan väl inte ha missat att SD röner stora framgångar i alla opinionsundersökningar?”

För att ha betalt för att tycka är hon såhär befriande principlös. Eller som Jon Stewart så träffsäkert formulerade saken:

”If you don’t stick to your values when they’re being tested, they’re not values: they’re hobbies.”

Det hade väl varit en sak om det bara hade handlat om principlöshet, men när det kommer till Sverigedemokraterna är Gröning ofta och gärna ute på långa cykelturer, gärna i sällskap med bevisligen falska påståenden.

”Ju mer de marginaliseras desto större blir deras väljarstöd.”

Sverigedemokraterna har aldrig varit så lite marginaliserade som nu, och historiskt har väljarstödet inte varit så här högt. Det är alltså precis exakt tvärtom vad Gröning påstår. Eller som hon själv adekvat uttryckte sig: ”lever vi på samma planet, delar vi samma verklighet?”

Hennes verklighet handlar om att människor röstar på Donald Trump, Sverigedemokraterna – ”det som etablissemanget kallar för rasism”. Och det är ett rätt talande ordval som säger mycket om just hennes verklighet.

Antisemitism, förintelseförnekare, muslimhat, homohat, kvinnohat, det där som var eviga dag uppdagas i det där partiet, från ersättare i kommunala nämnder hela vägen upp i partiledningen. Det som etablissemanget kallar rasism.

sjostedt

Det borde även Lotta Gröning göra. Men det tänker hon inte för Sverigedemokraterna har gynnsamma opinionsmätningar.

Så för att återgå till själva frågan, vad är alternativet?

Alternativet är enkelt. Om ett parti inte gillar ett annat parti behöver man inte samarbeta med dem, då får man samarbeta med någon annan. Det är faktiskt inte krångligare än så. Det är inte ens odemokratiskt.

Men Lotta Gröning föredrar att Sverigedemokraterna ska ”få delta i politiken i riksdagen och till och med ta ansvar för allt de lovar”. Ge dem makt, helt enkelt.

För den som vill veta hur det skulle gå så pågår just nu ett fullskaligt experiment på andra sidan Atlanten. Allt det som etablissemanget kallar för rasism blir verklighet, precis som utlovat.

Tack!

Mediebruset arbetar ideellt, men din donation är viktig.
Så tack för att du swishar en peng på 123 671 87 38 eller använder bankgironummer 866-1548.

kommentarer