”Vi är inte motståndare till invandring och har aldrig varit det” – inga följdfrågor till Åkesson på det

Den mediala hanteringen av Jimmie Åkesson är emellanåt fullkomligt oacceptabel. Han tillåts gång på gång, på grund av att han börjat bli skicklig på att intervjuas, komma undan med att liksom inte ansvara för Sverigedemokraterna. Exemplen är många men Aftonbladet körde ett skräckexempel härom dagen:

Konfliktlinjen står mellan det konstruktiva och det destruktiva, skriver du. Betyder det att SD:s motstånd mot invandring har minskat?

–  Vi är inte motståndare till invandring och har aldrig varit det.

Det genererade inga följdfrågor från Aftonbladets Lena Mellin när hon intervjuade honom. Alls. Hon gick vidare till frågan om Storbritanniens utträde ur EU.

Det är imponerande. Och det är ett mönster. Journalister låter Åkesson gång på gång få vara en sympatisk person som inte vill någon något ont, samtidigt som han leder ett parti som in i kärnan består av den här sortens idéer:

 

Nu är ju i och för sig Sverigedemokraternas kandidat till justitieministerposten inte på jobbet eftersom han är mitt upp i en brottsutredning för ett krogslagsmål, men han har kvar posten. Och han är inte ensam.

Men allt det där är liksom glömt när Mellin intervjuar Åkesson, på ett sätt som ingen annan partiledare hade kommit undan med. Han tillåts stå över allt det där. Och vips blir den dåliga journalistiken en del av Sverigedemokraternas strategi.

Starkt jobbat.

kommentarer