Självutnämnda journalisten Lamotte misstog fobollshyllning för terrorhyllning

Härom året var det ett gäng kloka journalister, däribland Emanuel Karlsten, Jack Werner och Sofia Mrijamsdotter som lanserade sitt publicistiskt obegripliga projekt Ajour under parollen Alla är journalister. Det var bara en som trodde dem. Numera är han mest känd för att sitta och skrika i bilen (”videoselfie”). Joakim Lamotte. Föreläsare. Journalist.

Och när det kommer till att kolla saker: en sjujäkla slarvpelle.

lamotte1

”trots massiv kritik har han inte tagit bort inlägget”. Om ironi smakade jordgubb skulle vi alla dricka smoothies nu.

Nog för att Unga Muslimer sitter rejält i klistret av en rad rimliga anledningar och precis förlorat sitt statsstöd, men den här grejen som var ”det sjukaste” är ju något som Lamotte knåpat ihop i sitt eget huvud. Vilket en hjälpsam själ påpekade i kommentarsfältet.

lamotte2

Trots massiv kritik har han inte tagit bort inlägget. Nej, han står på sig.

lamotte3

Nu kan det bara tolkas på ett sätt. Kolla innan publicering. Ska man påstå att den här grejen är en terrorhyllning så måste man liksom ha något att komma med:

lamotte5

Det värsta med det här är att det här är ju att vill man kritisera Rashid Musa så har det ju dykt upp gott om befogade anledningar senaste dagarna. Men Lamotte körde på det här spåret istället, struntade i att kolla fakta, kanske tillfråga den utpekade vad som stod på – du vet sånt som en journalist gör.

Det här är så oerhört slappt.

kommentarer