Aftonbladet konfronterar skidåkare med påhittade dopinganklagelser

”Domen” Sportbladet hänvisar till är alltså inte en dom i någon brottslig mening, det är en opinionsmätning där 1 412 personer fått frågan om de tror att skidåkarna är dopade. Någon dom är det alltså inte, och de tre skidåkare som pekas ut på bild har inte dömts för någonting. Klickar man på artikeln står det istället om ”folkets dom”.

Vad är då ”folkets dom”? Ja, det här:

 

Ja, låt oss då titta på domen. 34 procent tror inte på doping, 37 procent tror att det förekommer eller någon gång har förekommit. Slår man ihop dem med de som av någon outgrundlig anledning är säkra på sin sak så landar vi på exakt 41 procent för endera sidan. 18 procent är osäkra. I den mån det nu är en folkets dom så verkar den vara att folk inte vet vad de ska tro. Kanske, kanske inte.

Det finns liksom ingen som helst substans i det här. Varken i att anklagelserna skulle stämma eller att det ens skulle finnas en ”folkets dom” om de påhittade anklagelserna. Men Aftonbladet kör på ändå. De går till och med så långt som att söka upp några framstående skidåkare för att konfrontera dem med anklagelserna.

 

Klart som fan de blir besvikna. Sveriges största tidning sår anklagelser som att de skulle fuska i sin idrottsutövning.

Starkt jobbat, Aftonbladet.

 

kommentarer