Bråk vid knattematch – självförsvar eller oprovocerat våld?

En riktigt galen händelse utspelade sig härom kvällen i Stockholm. Såhär skriver SVT:

Det var när matchen var slut som meningsskiljaktigheter ska ha uppstått mellan en domare och en tränare, varpå bråk ska ha uppstått mellan dem. När en förälder försökte gå emellan ska han ha slagits ner av domaren.

SVT bygger hela sin artikel på ett reportage i Aftonbladets sportbilaga Sportbladet. Men där kan man läsa helt andra saker, som SVT inte tar upp:

Enligt arrangören fick domaren ta emot rasistiska tillmälen från tränaren, som även ska ha utdelat en skallning. Domaren och tränaren började slå mot varandra, varpå ett stort slagsmål med domare, tränare och föräldrar utbröt.

Men inte nog med att SVT missar viktiga delar av Aftonbladets artikel, andra… dyker liksom bara upp.

När föräldern låg på marken ska domaren, enligt uppgifter till Sportbladet, ha hoppat på förälderns ben.

Men Sportbladet har inte skrivit det i sin artikel. Det står inget om att någon hoppat.

Vad som har hänt får vara osagt, det är omöjligt att avgöra såhär i efterhand, men det är lite märkligt att två medier ger så olika versioner av händelsen. För exempelvis domaren innebär skillnaden att han kan vara våldsam brottsling eller försvarat sig mot fysiska och verbala angrepp.

kommentarer