Hallandsposten gör trivselreportage med sin lokala nazist

lokalnazist

Den här artikel är bland det lägsta vi sett i svensk journalistik. Hallandsposten intervjuar en lokal nazist som i stycke efter stycke efter stycke iklädd en Horst Wessel-tröja får lägga ut texten om sin ideologi, om hur människor ska köras ut ur landet och vad hans flygblad innehåller. Tidningen berättar vidare om grupperingen Nordiska Motståndsrörelsen som ”Linus” tillhör, vad de gör, hur de arbetar, att de finns etablerade i Halmstad och deras planer för kommande riksdagsval. Vi får lära oss att ”I södra Halland är det kampgrupp 202 som tillhör näste 2 i Varberg som ligger bakom de utåtriktade aktiviteterna”. Linus får med pixlat ansikte och fingerat namn berätta stolt att han står för sina åsikter, utan följdfrågor från tidningen.

Ingenstans ställer Hallandsposten en enda kritisk fråga. Inte en enda.

Tidningen lyckas inte heller nämna att Nordiska Motståndsrörelsen är fullproppad med brottslingar, att Säkerhetspolisen klassar gruppen som ett av de största hoten mot rikets säkerhet, att de attackerar antirasister, den finska grenen mördade en motståndare härom veckan eller mordbrandsförsöket på ett kommunalråd i Skurup i september. Eller något av den gedigna lista över brott organisationen ägnat sig åt (Wikipedia har en hel del godbitar).

Det här är riktigt uselt, Hallandsposten.

kommentarer