Hur svårt ska det vara att googla skribenterna innan publicering?

På DN:s debattsida hittar vi idag en debattartikel om datorspelmissbruk bland barn och unga. En förundrad förälder skriver att

Sedan 80-talet finns en diagnos för spelberoende, men ingen för datorspelsberoende. Osunt och tvångsmässigt datoranvändande sabbar hälsan för våra barn och unga i Sverige. Är det så att svensken och svenska myndigheter resonerar – att så länge det inte finns någon diagnos så finns ej heller problemet?

Det fattas viktig fakta om skribenten.

sabelhierta

Sabelhierta producerar nämligen appar som han hoppas ska hjälpa unga i datorspelsmissbruk. Det är ett hedervärt initiativ, men det är relevant information som borde nämnas. Och det är debattredaktionens ansvar. Ungefär som när Aftonbladet härom veckan publicerade ett hårt angrepp på rikspolischefen undertecknat av två ”upprörda föräldrar”, men tidningen missade att nämna att hon också sitter i Sverigedemokraternas partistyrelse.

Istället blir det läsarna på twitter som måste göra googlejobbet.

 

Uppdatering: DN har nu uppdaterat.

kommentarer