Gröning: Jag är den enda som skrivit om krisen i polisen fram tills nu

Jaha, då var vi igång igen. Lotta Gröning, krönikör på Expressen kör återigen sitt grepp om att medierna inte uppmärksammar saker hon tycker är viktiga. Härom veckan var det bilbränderna som hon påstod att det var ”tyst om” fast landets 33 största nyhetsmedier hade nämnt det. Idag är det det som kommit att kallas poliskrisen:

Det stämmer! Om man bortser från att det inte går att hitta nåt från Gröning om det under våren på vare sig krönikeplats, sin blogg eller på den fritidsgård för konspirationsteoretiker som är hennes facebook… och förstås ignorerar de som faktiskt uppmärksammat problemen inom polisen.

Sydsvenskan skrev om det i juli, månaden innan debatterades saken i riksdagen, tidningen Vi skrev redan i april, Kristinehamnsposten och Hallandsposten månaden innan, Aftonbladet körde en fem veckor lång granskning på ämnet, ETC skrev om det i februari och strax därefter krävde Polisfacket en kriskommission. TT och Dagens Nyheter uppmärksammade problemen i januari – och Barometern började skriva redan i oktober förra året. Sedan har det ju tillkommit drivor med artiklar i augusti.

Men visst, Lotta Gröning var först och ensam fram till midnatt igår när hon postade.

Det här handlar självfallet inte om att det varit tyst. Det vet Gröning, precis som med bilbränderna, om. Folk som säger att det är tyst, att vi måste prata om – eller måste våga prata om – olika ämnen tycker inte det är tyst. De tycker bara att folk pratar om ämnet på fel sätt. Inte sällan är de populister med dålig koll som har väldigt enkla arbeten som krönikörer där de kan kräva saker utan att någonsin behöva ta ansvar för nånting.

Polisen har problem på för många områden för att ta upp här, och de måste åtgärdas. Men ingen vinner på att ta råd från Lotta Gröning.

kommentarer