Lotta Gröning: Det är helt tyst om bilbränderna

bilbrand2

 

[Uppdaterad]  Expressenkrönikören ställer en viktig fråga. Varför är det helt tyst?

Om man bortser från att hon avslutar postningen med en länk till en artikel i en av landets största tidningar så måste man ändå ställa frågan.

Det är faktiskt helt oacceptabelt att det är så här tyst. Man hittar ju ingenting om bilbränderna om man slår upp en tidning. Om inte tidningen är Expressen eller Aftonbladet, förstås.

Eller Svenska Dagbladet, Sydsvenskan, Göteborgs-Posten eller Dagens Nyheter.

Eller Skånskan. Metro, Västerbottens-Kuriren, Nerikes Allehanda, Värmlands Folkblad, Sydöstran, Corren, Norrköpings Tidning, Dala-Demokraten, Nyheter24, Piteå-tidningen eller Hallandsposten.

NSD, Hela Gotland, Omni, Trelleborgs Allehanda, Folkbladet, Kkuriren, NLT, Östra Småland, ST, Arbetarbladet eller Allehanda.

Så Gröning har bara läst Borås Tidning? Antagligen inte, för där fanns det också en artikel.

Gröning kanske bara har tittat på tv. Och då inte SVT eller TV4, som också rapporterat om bilbränderna.

Det är exakt raka motsatsen till helt tyst. Det är svårt att hitta nyhetsmedier som inte rapporterar om bilbränderna i Malmö. Så vad handlar det här egentligen om?

Det vet nog bara Lotta Gröning själv. För här är lite fakta i målet – polisens statistik över bilbränder i Malmö, som många av artiklarna ovan handlar om. Trendlinjen ser pekar nedåt och bilbränderna har halverats i Malmö mellan 2009 och 2015.

bilbrand

Follow the trend lines, not the headlines.

Vi har precis, efter flera år då vi knappt pratat om annat, kommit bort från varför skriver medierna inte om invandringen. Bilbränderna är tydligen det nya som ska ta platsen i nyhetsflödet. Ivrigt påhejat av krönikörer med dålig koll.

 

Uppdatering: Gröning har nu ändrat sin postning till att istället handla om att det är tyst från regering och riksdag. Regeringen brukar inte lägga sig i pågående brottsutredningar, särskilt inte när ingen människa kommit till skada och polisen dömer ut social oro som orsak till nattens bränder. Ingen delar Grönings uppfattning om att det handlar om terrorbrott. Om polisens arbete kan man läsa i bland annat Expressen.

kommentarer