Expressen gör nyheter av att kungafamiljen INTE semestrar i Turkiet

turkietsemester

Det är inte utan att man undrar hur Expressens journalistiska process går till. Hovreportern (japp, det är en grej) Johan T Lindwall läser i nån icke namngiven turkisk tidning att delar av kungafamiljen är på en lyxyacht i Turkiet, däribland prinsessan Estelle och prins Daniel.

Lindwall hör av sig till både yachtens ägare och hovet för att undersöka uppgifterna. Vilket är lite onödigt eftersom Expressen samtidigt kör det gripande reportaget om att prinsessan Estelle är på Kolmården och äter popcorn.

Här kan man ju tycka att caset faller och artikeln borde ställas in. Men istället kör Expressen vinkeln här är saker folk påstår men som inte stämmer, samt låter hovet säga emot. Och så vräker man på lite smygtagna bilder från lyxyachten i fråga, och vips har man ett reportage om att kungafamiljen nog ändå semestrar litegrann i Turkiet.

En imponerande journalistisk produkt. Men det är något med just Expressen och att köra nyheter från obskyra turkiska sajter fast de vet att caset inte håller.

kommentarer